Bizi sosial şəbəkələrdən izləyin:
Çay ən məşhur isti içkilərdən biridir. Gün ərzində tez-tez içilən çay orqanizmə zərər verə bilər. Çaydan həzz almağın zəhərə çevrilməməsi üçün bu mühüm məqama diqqət yetirmək lazımdır.
Çayı düzgün istehlak etməmək sağlamlığınız üçün ciddi risklər yarada bilər.
Sağlamlıq mütəxəssisləri çayın dəmləndikdən sonra 15-20 dəqiqə ərzində içilməsini tövsiyə edir. Bu müddət uzanarsa, sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər. Çinlilər hətta bayat çayı “ilan zəhəri” kimi qələmə verirlər. Bununla da bunun nə qədər təhlükəli ola biləcəyini vurğulayırlar. Düzgün olmayan dəmlənmiş və bayat çay mədə, bağırsaq və həzm sistemini pozur. Qaraciyərin sağlamlığına mənfi təsir göstərə bilər. Uzun müddət saxlanılan çayda bakteriyalar böyüyə bilər ki, bu da həzm problemləri və ya infeksiyalara səbəb ola bilər. Bayat çay zamanla bəzi zərərli birləşmələr inkişaf etdirə bilər. Çay, xüsusən də uzun müddət açıq qaldıqda kimyəvi dəyişikliklərə məruz qala bilər. Bayat çay turşuya bilər, bu da mədə narahatlığına səbəb olur. (Teleqraf.com)