Qaynadılmış yeməklərin sağlamlığa təsiri – Açıqlama
1489
16 Sep 2024 | 12:18

Qaynadılmış yeməklərin sağlamlığa təsiri – Açıqlama

“Qaynadılmış və bişmiş yemək qızardılmış yeməkdən daha sağlamdır”
 
İmmunoloq Nikolay Kryuçkov xatırladıb ki, qaynadılmış və bişmiş yemək qızardılmış yeməkdən daha sağlamdır.
 
“Zülal və liflə zəngin qidalar ilin istənilən vaxtında faydalıdır. Yəni bunlar ilk növbədə tərəvəzlər, daha az dərəcədə isə meyvələrdir. Bunlar da paxlalıdır, bu ət, əsasən mal əti, keyfiyyətli toyuqdur. Bundan əlavə, yüksək keyfiyyətli balıqlar, o cümlədən dəniz və ya çay və göl balıqları”, – Kryuçkov bildirib.
 
İmmunoloq qeyd edib ki, insanlar üçün daha bir faydalı məhsul dəniz məhsullarıdır. Bununla belə, o əlavə edib ki, münasib qiymətə keyfiyyətli dəniz məhsulları tapmaq çətindir.
 
“İndi mən ilk növbədə mollyuskalardan, yosunlardan danışıram. Bunlar çox faydalı məhsullardır, lakin Rusiyanın əksər hissəsində onlara çıxış o qədər də böyük deyil”, – deyə o, izah edib.
 
Yeməyin özü eyni tərəvəzlər üçün bişmiş, qaynadılmış və ya çiy halda tövsiyə olunur. (Medianews.az)
Link kopyalandı!
Son xəbərlər