Hətta ən təcrübəli evdar qadınlar da bəzi hallarda uğursuz konservlər hazırlaya bilirlər. Diqqətlə hazırlanmış mürəbbələrin qapaqları siz fərqinə varmadan havaya qalxır, aylar sonra açıldıqda isə kifləndiyi üzə çıxır. Mütəxəssislər belə arzuolunmaz hallarla rastlaşdıqda nə etməli olduğuna aydınlıq gətirib.
Moderator.az bu araşdırmanı təqdim edir.
Böyük zəhmətlə hazırlanan hətta ən təcrübəli evdar qadınlar da bəzi hallarda uğursuz konservlər hazırlaya bilirlər. Menemenlik, pomidor sousu və ya mürəbbə olmasından asılı olmayaraq, bütün konservlər hava ilə təmasda olduqda tez kiflənir, lakin bu kif çox vaxt yalnız aylardan sonra fərq edilir. Beləliklə, istehlak etmək üçün qutu açdığınız zaman kiflənmiş səthlə qarşılaşsanız nə edəcəyinizi bilirsinizmi?
Bəziləri bu mürəbbəni tez bir zamanda atmaq lazım olduğunu, bəziləri isə kiflənmiş səthi təmizləməklə mürəbbənin yeyilə biləcəyini iddia edir. Mübahisəli məsələyə dietoloq Alena Yudina aydınlıq gətirib.
Mürəbbədə görünən ağ, sarı və ya yaşıl kif bütün məhsullara təsir edən bir göbələkdir. Səthdə görünsə də, belə qəliblər həmişə istisnasız olaraq bütün marmelada çatmışdır. Kalıpların böyüməsi üçün nəm və oksigen lazımdır.
Buna görə də, bankanın qapağını möhkəm bağlasanız, kif problemi ilə qarşılaşma şansınız yoxdur. Ancaq bəzi hallarda səhv örtük istehsalı və bəzi hallarda diqqətsizlik aylar sonra arzuolunmaz görüntülərin yaranmasına səbəb ola bilər. Kalıbın başqa bir səbəbi mürəbbələrin soyuq və rütubətli havada hazırlanması ola bilər. Bankalara yalnız isti, soyumamış mürəbbə tökülməlidir. konservlərin aylar sonra piştaxtalardan çıxarıldıqda məyusluq yaratması, ancaq iştahla istehlak edilməsi adi haldır.
Menemenlik, pomidor sousu və ya mürəbbə olmasından asılı olmayaraq, bütün konservlər hava ilə təmasda olduqda tez kiflənir, lakin bu kif çox vaxt yalnız aylardan sonra fərq edilir. Beləliklə, istehlak etmək üçün qutu açdığınız zaman kiflənmiş səthlə qarşılaşsanız nə edəcəyinizi bilirsinizmi?
Bəziləri bu mürəbbəni tez bir zamanda atmaq lazım olduğunu, bəziləri isə kiflənmiş səthi təmizləməklə mürəbbənin yeyilə biləcəyini iddia edir. Mübahisəli məsələyə dietoloq Alena Yudina aydınlıq gətirib.
Mürəbbədə görünən ağ, sarı və ya yaşıl kif bütün məhsullara təsir edən bir göbələkdir. Səthdə görünsə də, belə qəliblər həmişə istisnasız olaraq bütün marmelada çatmışdır. Kalıpların böyüməsi üçün nəm və oksigen lazımdır.
Buna görə də, bankanın qapağını möhkəm bağlasanız, kif problemi ilə qarşılaşma şansınız yoxdur. Ancaq bəzi hallarda səhv örtük istehsalı və bəzi hallarda diqqətsizlik aylar sonra arzuolunmaz görüntülərin yaranmasına səbəb ola bilər. Kalıbın başqa bir səbəbi mürəbbələrin soyuq və rütubətli havada hazırlanması ola bilər. Bankalara yalnız isti, soyumamış mürəbbə tökülməlidir.