Bizi sosial şəbəkələrdən izləyin:
Tədqiqatlar göstərir ki, işlənmiş ətlər (məsələn, sosis və basdırma) demensiya riskini artıra bilər.
Harvard Universitetindən Dr. Daniel Hang bu cür ətlərin həddindən artıq istehlakının demensiya inkişafını sürətləndirə biləcəyinə diqqət çəkib. İstifadə olunan nitritlər və doymuş yağlar beyin sağlamlığını mənfi təsir edə bilər. Bunun yerinə, işlənməmiş qırmızı ət və ya balıq seçilməsi daha sağlam qidadır.
Sağlam səhər yeməyi üçün tövsiyələr:
Bol zülallı qidalar: Yumurta, az duzlu pendir, qatıq.
Tam taxıllı karbohidratlar: Tam buğda çörəyi, yulaf əzməsi.
Tərəvəz və yaşıl bitkilər: Pomidor, xiyar.
Sağlam yağlar: Qoz, zeytun yağı, avokado.
Təbii şəkər mənbələri: Meyvələr (banan, alma, portağal).
Şəkərsiz içkilər: Yaşıl çay, bitki çayı.