Bizi sosial şəbəkələrdən izləyin:
Kələm turşusu sağlamlığa faydaları olan fermentləşdirilmiş məhsuldur.
Diqqətlə seçilmiş kələm sortları turşu hazırlamaq üçün istifadə edilən digər məhsullarla qarışdırılır və fermentasiya prosesi üçün saxlanılır.
Kələm turşusu tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidant xüsusiyyətlərə görə bir çox xəstəliyə faydalı qidadır. Eləcə də kalium mənbəyidir.
Tədqiqatlar göstərir ki, kələm turşusu kimi fermentləşdirilmiş qidalar əhval-ruhiyyəni, yaddaşı və depressiya və narahatlıq kimi psixi xəstəliklərin simptomlarını yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Ağ kələm turşusu tərkibindəki probiotik maddələrin sıxlığına görə həzm problemlərinə qarşı xüsusilə təsirlidir. Bədəni xarici faktorlardan qoruyaraq immunitet sistemini tənzimləyir və gücləndirir.
Kələm turşusu xərçəngin qarşısını alan təsirə malikdir. Həmçinin zehni gücləndirir və beyin funksiyalarının inkişafına kömək edir.
Ürək ilə əlaqəli xəstəliklərin yaranmasının qarşısını alır, bədənin şəkər balansını tənzimləyir.
Tədqiqatlara görə, ağ kələm turşusu qaraciyərdə yağ yığılmasının qarşısını alır. Eləcə də E vitamini ilə çox zəngindir. Bu xüsusiyyətinə görə diş və dəri sağlamlığına müsbət töhfələr verir.
Tərkibində flavonoid maddəsi olan kələm turşusu qanda xolesterini balanslaşdırır. Tərkibindəki çoxlu minerallar və C vitamini sayəsində soyuqdəymə üçün faydalıdır.