40 yaşdan sonra qocalmanı ləngidən qidalar
Sağlamlıq
4047
21 Feb 2024 | 15:51

40 yaşdan sonra qocalmanı ləngidən qidalar

Yağlı qidaların zərərləri ilə yanaşı, faydaları da var. 
 
Bu barədə kardioloq Olqa Bokeriya danışıb. 
 
Onun sözlərinə görə, bədənin yaxşı işləməsi üçün yüksək keyfiyyətli yağlara ehtiyacı var. Onlar beynin, ürəyin, qan damarlarının sağlamlığını və əksər hormonların istehsalını dəstəkləyirlər. 
 
Həkim qeyd edib ki, problem daha çox yağlı qidalarda deyil, insanın hansı piyi qəbul etməsindədir. Beləliklə, monodoymamış və çox doymamış yağlar qanda aşağı sıxlıqlı lipoproteinlərin səviyyəsini azaldır. Onlar balıq, qoz və toxumlarda, o cümlədən günəbaxan və küncüt toxumlarında olur. Fındıq, meyvələr, avokado və qırmızı ətdə olan yağlar da faydalıdır.(lent.az)
Top xəbərlər
Gün
Həftə
Ay
Link kopyalandı!
Son xəbərlər