Çörək kiflidirsə, həll yolu çox sadədir! Bu üsul onu günlərlə təzə saxlayır
Ekskluziv
1137
10:44, Bu gün

Çörək kiflidirsə, həll yolu çox sadədir! Bu üsul onu günlərlə təzə saxlayır

Çörək süfrələrimizin əvəzolunmaz qidalarından biridir. Lakin isti hava, rütubət və düzgün saxlama şəraiti çörəyin tez köhnəlməsinə və kiflənməsinə səbəb ola bilər. Xoşbəxtlikdən, çörəyi günlərlə təzə saxlamağın təbii və praktiki yolları var. 
 
Süfrələrimizin əvəzolunmaz qidası olan çörək düzgün saxlanmadıqda tez köhnələ və ya kifləşə bilər. İsti və rütubətli hava çörəyin ömrünü qısaldan ən böyük amillərdən biridir. Ancaq bir neçə sadə üsulla çörəyin təravətini günlərlə qoruyub saxlaya və kiflənməsinin qarşısını ala bilərsiniz.
 
 Moderator.az çörəyinizi daha uzun müddət təravətli saxlamaq üçün praktik və təbii üsullarını təqdim edir...
 
Çörəyin qəliblənməsinin qarşısını almaq üçün ilk addım düzgün saxlama üsullarına riayət etməkdir. Düşündüyünüzün əksinə olaraq, çörəyi soyuducuya qoymaq əslində onun daha tez köhnəlməsinə səbəb ola bilər. Bunun əvəzinə ən yaxşı həll yollarından biri çörəyi havanın keçməsinə imkan verən, lakin rütubəti tarazlaşdıran parça torbalarda saxlamaqdır . Çörəyi kağız torbaya və ya pambıq parçaya bükərək sərin və quru bir mühitdə də saxlaya bilərsiniz.
 
Çörəyi plastik torbada saxlasanız, çantanın içindəki nəm kif prosesini sürətləndirəcək. Bunun qarşısını almaq üçün çörəyi havalandırılan çörək qutusunda və ya pambıq torbada saxlamaq çox təsirli olacaq. Əgər plastik torbadan istifadə etməlisinizsə, nəmi udmaq üçün içərisinə bir kağız dəsmal qoya bilərsiniz.
 
Sirkə təbii qoruyucu kimi tanınır. Çörəyinizin saxlandığı çörək qutusunun içini mütəmadi olaraq sirkə ilə isladılmış parça ilə silsəniz, qəlibləmə prosesini xeyli gecikdirə bilərsiniz. Sirkə kif sporlarının qarşısını alır və çörəyi daha uzun müddət təravətli saxlayır. Digər təsirli üsul çörək qutusuna kiçik bir qab alma sirkəsi qoymaqdır ki , çörəklə birbaşa təmasda olmasın .
 
Əgər artıq çörəyiniz varsa və onu dərhal istifadə etmək fikrində deyilsinizsə, onu saxlamağın ən yaxşı yollarından biri onu dondurmaqdır. Çörəyi dilimləyib hava keçirməyən qaba və ya soyuducu torbaya qoyub dondurucuya qoya bilərsiniz. Ehtiyacınız olanda otaq temperaturunda bir neçə dəqiqə saxlayaraq və ya sobada azca isidərək ilk günkü kimi təzə istehlak edə bilərsiniz.
 
 
Link kopyalandı!
Son xəbərlər