Aşpazlar niyə qaynar şorbaya alma atır?- Bu, mətbəxlərdə bir nömrəli HİYLƏDİR...
Ekskluziv
1888
26 Jan 2025 | 19:49

Aşpazlar niyə qaynar şorbaya alma atır?- Bu, mətbəxlərdə bir nömrəli HİYLƏDİR...

Gündəlik mətbəx səhvləri yeməyin dadını poza bilər. Çox duz əlavə etmək, xüsusilə şorbalarda ümumi bir problemdir. Ancaq bu vəziyyəti aradan qaldırmaq çətin deyil. Aşpazlar deyirlər ki, bu cür səhvləri tez bir zamanda düzəltməyin sirri əslində mətbəxinizdə olan sadə bir meyvədə gizlənir.
 
Moderator.az xəbər verir ki, təcrübəli aşpazlar həddindən artıq duzlu yeməkləri təmizləməyin praktik yolunu kəşf edib. 
 
Çoxumuz eşitmişik ki, kartof artıq duzu udur. Bununla belə, aşpazlar meyvələrin duzu udmaqda daha təsirli olduğunu bildirirlər. Xüsusilə alma, artıq natrium xloridini tez udur və yeməyinizin normal dadına qayıtmasına şərait yaradır. 
 
Almanı qaynar mayedə təxminən 8 dəqiqə bişirmək şorbanızdakı duzun çox hissəsini çıxaracaq. Əgər duz daha çox olarsa, bu müddəti 10 dəqiqəyə qədər artıra bilərsiniz. 
 
Vaxt bitdikdən sonra şorbanı oddan çıxarın, almanı çıxarın və dadın. Artıq şorbanızın dadının normal, balanslı və dadlı olduğunu görəcəksiniz.
 
Bu sadə, lakin effektiv həll mətbəxdə səhvlərinizi düzəltmək və yeməklərinizi saxlamaq üçün çox praktik bir yol təqdim edir.
 
Sarımsağın soyulması bəzən olduqca çətin ola bilər. Amma bir diş sarımsağı bıçaqla yüngülcə əzsəniz, qabığı asanlıqla soyulur. Həm sürətli, həm də praktik!
 
Qaynadılmış yumurtaların qabıqlarını çıxarmaq bəzən çətin olur. Ancaq qaynayan suya bir çimdik duz əlavə etdikdə yumurtaların qabıqlarının soyulması xeyli asanlaşacaq.
 
Şokoladı əritmək üçün mikrodalğalı sobadan istifadə edərkən şokoladın daha hamar və qaymaqlı olması üçün bir qaşıq süd əlavə edə bilərsiniz.
 
Salat hazırlayarkən kahı quru doğrayın. Suyu yaxşıca boşaltsanız, salatınız daha xırtıldayan və sarğı daha yaxşı saxlayacaq.
 
Qəhvə dənələrini üyütməzdən əvvəl bir müddət dondurucuda saxlamaq daha təravətli və aromatik qəhvə içmək imkanı verir. Soyuq lobya üyüdülmə zamanı daha çox yağ buraxaraq dadını saxlayır.
 
Əlinizdə sarımsaq və ya soğan qoxusu qalırsa, polad qaşığı isladın və əlinizlə ovuşdurun. Polad qoxunu özünə çəkərək əlinizdəki qoxunu çıxarmağa kömək edir.
Link kopyalandı!
Son xəbərlər