Bizi sosial şəbəkələrdən izləyin:
Qızartmaq üçün səhv yağ seçmək yeməyinizin dadına mənfi təsir etməklə yanaşı, sağlamlığınızı da riskə atır.
Moderator.az xəbər verir ki, mətbəxinizdəki ən bahalı yağ səhv istifadə edildikdə ən zərərli ola bilər. Bir çox insan daha sağlam olduğunu düşündüyü üçün bu yağa üstünlük versə də, əslində düzgün istifadə etmədikdə fərqinə varmadan böyük bir səhvə yol verir.
Xüsusilə yüksək temperaturda bəzi yağlar tez xarab olur və zərər verir. Bu o deməkdir ki, sağlam hesab etdiyiniz yağ bədəninizə zərər verə bilər.
Hamımız ailəmizə daha sağlam yeməklər təqdim etmək istəyirik, lakin mətbəxdə düzgün yağ seçməsək böyük səhv edə bilərik. Ümumi bir səhv qızartmaq üçün zeytun yağı istifadə etməkdir. Zeytun yağı sağlam yağ kimi tanınsa da, yüksək temperatura məruz qaldıqda faydalı xüsusiyyətlərini itirərək orqanizmə zərər verə bilir.
Zeytun yağı heç vaxt yüksək temperaturda istifadə edilməməlidir. Bu yağ qızdırıldıqda zəhərli birləşmələr əmələ gətirə bilər ki, bu da sağlamlığımıza mənfi təsir göstərə bilər.
İdeal olaraq, zeytun yağı yalnız xam yeməklərdə, salatlarda və ya souslarda, həm də çörək bişirərkən istifadə edilməlidir. Yüksək temperaturda zeytun yağının faydalı xüsusiyyətləri itir və zəhərli ola bilər. Eynilə, hindistan cevizi yağı son illərdə sağlam bir seçim kimi təbliğ edilsə də, yüksək doymuş yağ tərkibinə görə yemək bişirmək üçün yararsızdır. Doymuş yağlar ürək sağlamlığına mənfi təsir göstərə biləcəyi üçün, qızartma kimi yüksək istilik tələb edən proseslər üçün hindistan cevizi yağına üstünlük verilməməlidir. Sağlamlığımızı qorumaq üçün belə yağlardan düzgün istifadə etmək çox vacibdir.