Balıq bədənimizin normal fəaliyyəti üçün lazım olan qida maddələrinin heyrətamiz təbii anbarıdır. Yüksək keyfiyyətli zülal, vitamin və əvəzolunmaz omeqa-3 yağ turşularının mənbəyi kimi həm böyüklər, həm də uşaqlar üçün pəhrizlərimizdə mühüm yer tutur. Ancaq bütün dəniz balıqları sağlamlıq üçün təhlükəsiz deyil - vəhşi təbiətdə tutulan vəhşi balıqlar xüsusi narahatlıq doğurur.
Moderator.az xəbər verir ki, təbii mühitdə yaşayan balıqlar tez-tez müxtəlif parazitlərə yoluxurlar ki, bu da balıqların özləri üçün adi haldır, lakin orqanizmə daxil olduqda insanlar üçün ciddi təhlükə yarada bilər. Ən çox yayılmış və təhlükəli parazitlərdən biri uzunluğu 10 metrə çata bilən tapeworm diphyllobothriumdur. Qaraciyərə təsir edən opistorxoz və daxili orqanların zədələnməsinə səbəb olan digər iyrənc parazitlər də var. Təəssüf ki, bu parazitlər vəhşi balıqlarda, istər duzlu suda, istərsə də şirin su balıqlarında olduqca yaygındır. Somon, perch, crucian sazan, çapaq və roach kimi növlər infeksiyaya xüsusilə həssasdır. Buna görə də, bu növlərdən çiy və ya az bişmiş balıqların istehlakı ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər.