Alimlər düyü şərabının tullantısını qocalma əleyhinə qidaya çeviriblər
Cəmiyyət
278
09:21, Bu gün

Alimlər düyü şərabının tullantısını qocalma əleyhinə qidaya çeviriblər

Maniladakı Filippin Universitetinin alimləri tapuy düyü şərabının istehsalının tullantılarını antioksidantlar və qocalma əleyhinə birləşmələr mənbəyinə çevirməyin yolunu tapıblar.
 
Araşdırmanın nəticələri “Discover Food” elmi jurnalında dərc olunub.
 
Onlar müəyyən ediblər ki, təkmilləşdirilmiş starterdən istifadə edilməklə istehsal edilən zülallarda yüksək səviyyədə polifenollar, antioksidant və antiinflamatuar xüsusiyyətləri ilə tanınan birləşmələr var.
 
Təcrübələr göstərib ki, tapunun çöküntüsünün ekstraktları yüksək antioksidanta malikdir.
 
Ekstraktı qəbul edən eksperimental heyvanların ömrü, hərəkətliliyi və reproduktiv sağlamlığı yaxşılaşıb. Bundan əlavə, superoksid dismutazın (hüceyrələri qocalmadan qoruyan bir ferment) səviyyəsi əhəmiyyətli dərəcədə artıb.
 
Nəticələr göstərir ki, tapuya çöküntüsü funksional qida məhsuluna çevrilə, yaşla bağlı dəyişikliklər və oksidləşdirici stress ilə əlaqəli xəstəliklərlə mübarizə apara bilir.
Top xəbərlər
Gün
Həftə
Ay
Link kopyalandı!
Son xəbərlər